You are currently viewing A helyzetfelismerés a kulcs – Interjú Kiss Mihállyal, az INNObyte Zrt. delivery vezetőjével

A helyzetfelismerés a kulcs – Interjú Kiss Mihállyal, az INNObyte Zrt. delivery vezetőjével

  • Post author:
  • Post category:Hírek

A helyzetfelismerés a kulcs – Interjú Kiss Mihállyal, az INNObyte Zrt. delivery vezetőjével

2021.12.21

Kiss Mihály delivery vezetőt kérdeztük többek között arról, hogy mit jelent egy delivery csapat irányítása, mitől lesz jó egy projektmenedzser, illetve miben különbözik az INNObyte a piacon működő többi IT cégtől. Sorozatunkban szeretnénk bemutatni kollegáinkat, akik nap mint nap tesznek azért, hogy az INNObyte ilyen magas szinten és gyorsan ki tudja szolgálni ügyfeleit. A korábbi interjúk ITT találhatók.

Hozzád tartozik a delivery csapat irányítása, ez pontosan mit jelent?

A delivery csapat úgynevezett profit groupokból áll. Ők a megvalósító csapat, akik az ügyfeleinkkel közös gondolkodásban valósítják meg a projekteket, akár T&M-ben akár scope alapon az ügyfél igény felmerülésétől egészen a support időszak végéig. A létszám és a résztvevői kör tekintetében itt a leghangsúlyosabb létszám: nagyságrendileg 120-140 ember tartozik ebbe a csapatba. A profit groupok az INNObyte-ban az egyedi alkalmazás fejlesztés budapesti és pécsi csapatai, Oracle és Business Consulting, Call Center, és Contact Center, Teszt csapat és Projekt menedzsment koordináció területeket ölelik fel. Mindezeken túl szorosan együtt dolgozom a belső IT-val és a minőségirányítási területtel is.

Szerinted mitől lesz jó a munkájában egy projektmenedzser?

Nagyon sokszor merül fel úgy ez a kérdés, hogy mi a fontosabb a projektmenedzsernél: a szakmai kvalitás vagy a kommunikáció? Itt leggyakrabban a kommunikáció jön ki győztesen, a projektmenedzsernek nagyon jól kell kommunikálnia. Természetesen mindkét terület nagyon fontos – ezeket kiegészítve – ugyanakkor markánsan megjelenik az, hogy a projektmenedzser jó helyzetfelismerő képességgel bírjon. Ezzel a képességgel jól tudja megválasztani azt az eszközt, ami abban az adott szituációban leginkább segíti őt. Ez a helyzetfelismerés a kulcsa az egésznek, ha a projektmenedzser rendelkezik ezzel a képességgel, akkor nagyon jól tudja moderálni az adott szituációkat. Az INNObyte jelenleg nem egy típusmegoldást szállító cég, a projektek nagy többsége egyedi, ügyfélre szabott, tehát mindig új kihívásokat állítanak elénk, és ezekhez a kihívásokhoz mindig új megközelítéssel kell állni.

Mi az, amiben más az INNObyte ezen a területen, mint a többi IT cég?

Az emberközpontúság, a kollégáinkra való figyelem, annak a work-life balance-nak a nagyon nagy fókuszban tartása, ami az INNObyte-ra jellemző. Ami ehhez az emberközpontú megközelítéshez tartozik, elég unikális a hazai piacon. Az az értékrend, amit a cégvezetőség képvisel, nagyon pozitív és az emberek tudnak vele azonosulni. Partnernek tekintjük a kollégákat, nyíltan beszélünk velük, megoldást keresünk, nem felelőst. Nem egymás mellett dolgozunk, hanem együtt. Ezek mind a csapatkohéziót erősítik.

Mit adott neked az, hogy egy IT cégnél dolgozol?

Ez egy olyan cég, amely biztosítja a szakmai fejlődést olyan környezetben, ahol az emberi értékek mellett a jó és változatos projektek teszik változatossá, izgalmassá a mindennapokat. Olyan megoldásokat szállítunk, amelyek üzleti értelemben értéket termelnek és szakmai kihívás is van bennük. Ha a körülmények nem is a legideálisabbak (pl. COVID-19 okozta vírushelyzet), de ezek napról napra erősítenek bennünket.

SZÉKHELY

1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.
6. emelet

TELEPHELY

7621 Pécs,
Irgalmasok utcája 5.
I. em. (Konzum Irodaház)

INNOBYTE INFORMATIKAI ZRT.

member of 4ig group

EMAIL

info@innobyte.hu

FAX

+36 1 700 2560

TELEFON

+36 1 700 2563
Széchenyi2020 logo