You are currently viewing Az INNObyte felhőszolgáltatásáról

Az INNObyte felhőszolgáltatásáról

  • Post author:
  • Post category:Hírek

Az INNObyte felhőszolgáltatásáról

2022.02.25

Mit tegyünk, ha egy projekt során az ügyfél adat- és információvédelmi igényei kizárják a harmadik fél által üzemeltetett publikus felhők igénybevételének lehetőségét? Építsünk saját felhő szolgáltatást!

Az INNObyte Zrt. a folyamatosan jelentkező külső, ügyféligények kielégítése és a belső fejlesztési és működési folyamatok fejlesztése céljából 2021-ben megkezdte saját privát felhő szolgáltatásának kialakítását. A cél az volt, hogy egy olyan környezetet hozzunk létre, amely a magas rendelkezésreállás mellett megfelelő számítási és tárolási kapacitásokkal rendelkezik, ugyanakkor dinamikusan skálázható is, így biztosítva hosszútávon az alkalmazkodást az egyre bővülő projektek folyamatosan növekvő kapacitásigényeihez.

A kialakított környezet nem csak az INNObyte fejlesztői környezetének ad otthon, de itt kaptak helyet a Call Center, Contact Center üzletág folyamatait támogató belső alkalmazások és tesztrendszerek is, így többek között itt készülnek a mesterséges intelligencia alap üzleti asszisztens további fejlesztései is.

A szolgáltatás tervezése során – sok egyéb igény és paraméter mellett – azt is figyelembe vettük, hogy a rendszer – a manapság már hagyományosnak tekinthető virtualizációs technológiák mellett – konténerizált alkalmazások futtatására is alkalmas legyen. Ezen feltételek mentén alakult ki egy olyan hibrid rendszer, amely a különböző és folyamatosan változó igények mentén lehetőséget biztosít hagyományos virtuális szerverek futtatására, és egyben egy standard Kubernetes környezetben elhelyezhetők a futtatandó konténerek is. Így a Vmware alapokon működő privát felhő által nyújtott skálázhatóság és rugalmasság csak tovább bővült a Kubernetes környezet által nyújtott szolgáltatásokkal.

A rendszer tervezését és kivitelezését teljes egészében az INNObyte csapata végezte, amelyben megtalálhatók a hardverkörnyezetek és kiszolgálók területére specializálódott, a biztonsági területért felelős, a hálózati környezethez értő és a konténerizációs technológiák szakértői is.

A kialakított privát felhő megoldás révén az INNObyte olyan egyedileg fejlesztett saját szolgáltatást tud biztosítani az ügyfelei részére, amely mindenben megfelel az adatvédelmi igényeiknek.

 

Szerző: Nagy Ders, INNObyte rendszergazda

SZÉKHELY

1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.
6. emelet

TELEPHELY

7621 Pécs,
Irgalmasok utcája 5.
I. em. (Konzum Irodaház)

INNOBYTE INFORMATIKAI ZRT.

member of 4ig group

EMAIL

info@innobyte.hu

FAX

+36 1 700 2560

TELEFON

+36 1 700 2563
Széchenyi2020 logo