You are currently viewing Indul a HTE Fekete László-díj: egy infokommunikációs innováció idén is 1 millió forintot ér

Indul a HTE Fekete László-díj: egy infokommunikációs innováció idén is 1 millió forintot ér

  • Post author:
  • Post category:Hírek

Indul a HTE Fekete László-díj: egy infokommunikációs innováció idén is 1 millió forintot ér

2021.04.23

Elindult a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Fekete László-díj pályázata, amelynek 2019-es alapításában az INNObyte Informatikai Zrt. is részt vett. Az idei pályázatra 2021. október 1-jéig lehet jelentkezni egyéni vagy céges keretek között megvalósított infokommunikációs termékkel vagy szolgáltatással. A díjra azon magánszemélyek pályázhatnak (vagy jelölhetik őket), akik az adott innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, illetve létrehozásában vettek részt feltalálóként és/vagy vezetőként. A nyertes a szakmai elismerés mellett 1.000.000 Ft jutalomban is részesül.

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület az ICT szakma jeles képviselőivel karöltve 2020-ban hozta létre ezt a díjat, a hazai távközlési és informatikai szegmens meghatározó személyisége, Fekete László emlékére. A túl korán távozó szakember évtizedeken át ismert és fontos szereplője volt a magyar infokommunikációs közösségnek, folyamatosan kutatta az innovációs megoldásokat, és számos ma már elismert szakembert mentorált. Nevéhez kötődik többek között a WAP és ezzel gyakorlatilag a mobilinternet megvalósítása Magyarországon, az IPTV bevezetése kábeltévé hálózaton vagy a mobiltévé. Nemcsak értette a szakmát, hanem előre látta, mely technológiákkal és milyen irányba érdemes haladni. A HTE a tiszteletére alapított díjjal a friss generációk innovátorait igyekszik ösztönözni.

A 2021-es díjra október 1. éjfélig lehet jelentkezni olyan innovatív termékkel vagy szolgáltatással, amely elérte már a piaci hasznosítás fázisát és a pályázat beadása napján is használatban van. Az ICT szakma jeles hazai szakembereiből álló zsűri a legértékesebb innovációval nevező pályázót a szakmai elismerésen túl 1.000.000 Ft-os díjazásban is részesíti. További információk, illetve formai követelmények az egyesület honlapján olvashatók IDE kattintva.

A díj alapítójaként az innovátorokat az INNObyte is arra buzdítja, hogy jelentkezzenek erre a szakmai pályázatra. Mindenkinek eredményes pályázást kívánunk!

SZÉKHELY

1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.
6. emelet

TELEPHELY

7621 Pécs,
Irgalmasok utcája 5.
I. em. (Konzum Irodaház)

INNOBYTE INFORMATIKAI ZRT.

member of 4ig group

EMAIL

info@innobyte.hu

FAX

+36 1 700 2560

TELEFON

+36 1 700 2563
Széchenyi2020 logo