You are currently viewing Lengyel Kálmán a Magyarországi Drón Koalíció elnökségi tagja

Lengyel Kálmán a Magyarországi Drón Koalíció elnökségi tagja

  • Post author:
  • Post category:Hírek

Lengyel Kálmán a Magyarországi Drón Koalíció elnökségi tagja

2021.08.06

A 2021. május 4-én megalakuló Magyarországi Drón Koalíció (MDK) tagjainak száma két hónap alatt 96-ra nőtt. Korábban hírt adtunk arról, hogy az INNObyte Zrt. is csatlakozott a szervezet alapítókörébe, most pedig büszkén jelenthetjük be, hogy az MDK 2021. július 13-i első plenáris ülésén megválasztott kilenc tagú elnökségben Lengyel Kálmán, az INNObyte Zrt. vezérigazgatója is helyet kapott.

A koalíció elnöke: Rohács Dániel, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar repüléstudományi és hajózási tanszékének vezetője, az elnökség további tagjai: Érsek István, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára, Firbás György, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. logisztikai szakértője, Lengyel Kálmán, az Innobyte Zrt. vezérigazgatója, Molnár Zsolt, a Rotors and Cams Zrt. ügyvezetője, Szalay Zsolt, a BME gépjárműtechnológia tanszékének vezetője, Szepessy Kornél, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója, Tuzson Gergely, a Légtér.hu Kft. ügyvezetője, Zsitkovszky Sándor, a Belügyminisztérium informatikai főosztályának főosztályvezető-helyettese.

Az MDK alapvető célja, hogy közreműködjön a megfelelő jogszabályi keretrendszer kialakításában, és támogassa a pilóta nélküli légijárművek, illetve az azokon alapuló technológiák alkalmazási területén működő hazai vállalkozásokat, ipari szereplőket.

Az INNObyte Zrt. a projektek megvalósítása során mindig is kiemelten kezelte, hogy ne csak a munkát végezze el, hanem értéket is teremtsen, innovatív technikákat alkalmazzon. A Magyarország Kormánya által 2015 végén elindított Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. A DJP kezdeményezésére megalakult Magyarországi Drón Koalíció törekvései közé tartozik többek között, hogy hazánk a pilóta nélküli járművek használata terén mihamarabb a világ élvonalába kerüljön, hogy a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett a pilóta nélküli légijárművek, illetve azokon alapú fejlesztések széleskörű elterjedésének és alkalmazásának köszönhetően a hazai vállalkozások versenyképessége jelentősen erősödjön, és hogy a nemzetgazdasági szinten mérhető versenyképesség növekedni tudjon. Ezek olyan célok, amelyekkel azonosulni tudunk, tevékenyen részt vállalni a megvalósulásukban” – mondta el Lengyel Kálmán, az INNObyte Zrt. vezérigazgatója az elnökségi tagság kapcsán.

SZÉKHELY

1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.
6. emelet

TELEPHELY

7621 Pécs,
Irgalmasok utcája 5.
I. em. (Konzum Irodaház)

INNOBYTE INFORMATIKAI ZRT.

member of 4ig group

EMAIL

info@innobyte.hu

FAX

+36 1 700 2560

TELEFON

+36 1 700 2563
Széchenyi2020 logo