You are currently viewing „Pocketdoki” – forradalmi újítás a diagnosztikában és az orvos-beteg kommunikációban – sajtóközlemény

„Pocketdoki” – forradalmi újítás a diagnosztikában és az orvos-beteg kommunikációban – sajtóközlemény

  • Post author:
  • Post category:Hírek

„Pocketdoki” - forradalmi újítás a diagnosztikában és az orvos-beteg kommunikációban - sajtóközlemény

2020.08.03

Az INNObyte mindig egyedi szoftvereket gyárt. Nem gondolkozunk sablonokban, mindig speciális igényre készítünk egyedi megoldást, de azért nálunk is ritkán van lehetőség arra, hogy olyan innovatív technológiát fejlesszünk, amely akár az egész társadalom számára segítség lehet. Éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, olyan komplex egészségügyi digitális mérőeszközt és felhőalapú applikációt fejlesztünk, mely segítségével lehetővé válik a népbetegségek hatékonyabb kiszűrése, valamint a betegút szervezés új formája. Az INNObyte alkalmazása egyedi és eddig példa nélküli újdonsága az egészségügyi paraméterek újszerű kommunikációja: digitális asszisztens segítségével lehetővé válik a „távlelet” közvetítése olyan felhasználók számára is, akik helyzetüknél fogva nem tudnak okoseszközöket használni. A fejlesztés a GINOP-2.1.2-8.1.4-16 támogatási konstrukció segítségével valósul meg. A projekt teljes költségvetése 347,3 millió forint, melyből 191,01 millió forint a támogatás. A fejlesztésről már számos médium beszámolt, többek között a Technokrata, az Infótér, az Insider Blog, Világgazdaság vagy az Infovilág. A Trend FM, a Kossuth Rádió és a Manna FM, valamint a Figyelő interjút készített Molnár Józseffel, az INNObyte operatív igazgatójával, a Karc FM pedig Iszály Mónikával, az INNObyte termék-és szolgáltatásfejlesztési igazgatójával.

A fejlesztés alatt álló alkalmazásunk kiküszöböli az eddig létező egészségügyi mérőeszközök korlátozott mennyiségű adatmérését és a külső eszközök limitált feldolgozási képességét. A PocketDoki egy olyan integrált digitális egészségügyi mérőeszköz lesz, amely folyamatosan vizsgálja ügyfelei paramétereit, összefüggéseket keres a népbetegségek kialakulásával és diagnosztizálásával kapcsolatban. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A fejlesztés eredményeként a felhőalapú alkalmazás tárolja a páciens adatait, egészségügyi paramétereit, orvosainak elérhetőségét, és egy titkosított, standard inferface-en keresztül (pl. Bluetooth, mobil telekommunikációs vagy WiFi technológia) továbbítja a „távleletet” a központi adattárba. Az applikáció az utolsó mérések információitokoseszközön tárolja, és a beérkező adatokat összeveti az ügyfél jellemző paramétereivel, majd érthető adattá írja át. Az applikáció szükség esetén képes értesíteni az egészségügyi ellátó intézményt és az egészségügyi személyzetet, illetve a hozzátartozókat. A fejlesztés egy későbbi szakaszában betegút szervezésére is alkalmassá válhat.

Azok számára pedig, akik nem boldogulnak el az okoseszközökkel, a projekt keretein belül fejlesztünk egy digitális egészségügyi asszisztenst, amely lényegében egy intelligens „beszédrendszer”, hasonlít a természetes emberi hangra, képes kérdésekre is válaszolni, ezáltal elősegítjük az ügyfélközpontú és részletesebb információcserét.

Érdeklődés esetén keressenek minket a megadott elérhetőségeken.

pocketdoki

SZÉKHELY

1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.
6. emelet

TELEPHELY

7621 Pécs,
Irgalmasok utcája 5.
I. em. (Konzum Irodaház)

INNOBYTE INFORMATIKAI ZRT.

member of 4ig group

EMAIL

info@innobyte.hu

FAX

+36 1 700 2560

TELEFON

+36 1 700 2563