Vissza a referenciákhoz

Nébih

nebih_logo

Projekt: POT

A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalt (NÉBIH) jogszabály kötelezi, hogy minden élelmiszer- és takarmányipari vállalkozót nyilvántartásba kell vennie vagy engedélyeznie kell. A POT (Partner Objektum Törzsadat) rendszer tartalmazza a NÉBIH partner valamint objektum (más néven PTH) törzsét. Az INNObyte alkalmazás a NÉBIH teljes élelmiszer- és takarmányipari vállalkozó törzsadatbázisával foglalkozik, ez jelen pillanatban több millió rekordot jelent, melyek közül jelentős számú napi gyakorisággal változik. A fejlesztés egyik legnagyobb kihívása a jogszabályok gyors változásából, illetve a jogi szaknyelv értelmezéséből adódik.

A POT-ENYR három logikai egységre bontható: partnertörzsre, kódtárra és szakmai törzsadat kezelésre. A POT-ENYR rendszer a NÉBIH infrastruktúrában a központi törzsadat kezelő rendszer feladatát tölti be, tárolja azokat a szakmai törzsadatokat, kódtárakat, amelyeket egynél több szakrendszer használ. Így a táblák frissítése, a szakrendszerek általi elérések pontossága, gyorsasága létfontosságú a NÉBIH működése szempontjából. A nyilvántartást érintő jogszabályok folyamatosan bővülnek, a nyilvántartandó adatok köre folyamatosan frissül, változik.

A mai napig aktív supporttal támogatjuk a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalt a POT projektben.

Megbízó: Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (NÉBIH)

Projekt: ÖCSI

Magyarországon jelenleg körülbelül 400 000 őstermelő működik, akiknek évente kell bevallást benyújtani, és megújítani az őstermelői igazolványukat. A jelenleg hatályos jogi szabályozások alapján a mezőgazdasági őstermelői igazolványokkal kapcsolatos országos adatokról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei ügyintéző szervezeteinek adatszolgáltatásai alapján a NÉBIH vezet nyilvántartást, teszi mindezt az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény szerinti élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben. A NAK munkatársai év közben az új termelők nyilvántartásba vételével, illetve a megszűnt őstermelők adminisztrációjával is foglalkoznak.

Az INNObyte a megbízót a törvényi kötelezettségeknek történő megfelelésben, az őstermelők adatainak naprakészen tartásában segítette. A kidolgozott rendszer támogatja a rendszeres, vagy időszakosan felmerülő vezetői riportok készítését, – karbantartása, az őstermelőket érintő jogszabályi változtatások átvezetése év közben folyamatos. A rendszer a nap 24 órájában elérhető a NÉBIH belső hálózatán. Támogatása a normál irodai órákban történik.

A fejlesztés 2019-ben zárult, de a mai napig aktív supporttal támogatjuk a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalt az ÖCSI projektben.

SZÉKHELY

1115 Budapest,
Bartók Béla út 105-113.
6. emelet

TELEPHELY

7621 Pécs,
Irgalmasok utcája 5.
I. em. (Konzum Irodaház)

INNOBYTE INFORMATIKAI ZRT.

member of 4ig group

EMAIL

info@innobyte.hu

FAX

+36 1 700 2560

TELEFON

+36 1 700 2563